woensdag 25 april 2018

Bankirai kleuren

Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Bankirai is een waar begrip als het gaat om hardhoutsoorten. Deze kwalitatieve houtsoort heeft een donkergele tot lichtbruine kleur. Als het hout is vergrijsd en u wilt de oorspronkelijke kleur van het hout weer zoveel als mogelijk herstellen dan gaat u als volgt te werk: Maak het hout zo nodig eerst schoon met Lijnoliezeep zoals hierboven is beschreven.


Bankirai kleuren

Olie speciaal geschikt voor tropisch hardhout, zoals in vlonders, terrassen, bruggen, schuttingen en carports. Het hout kent uiteenlopende toepassingen en gaat met de juiste behandeling lang mee. Olie helpt het hout mooi van kleur en kwaliteit te houden, zodat je daar zo lang mogelijk plezier van hebt.


Het natuurlijke karakter en de kleur blijven behouden door deze oliën. Voor een optimale bescherming is het aan te bevelen om het hout eerst te behandelen met Impregneerolie. Het wordt geleverd als plank, balk of geschaafde vlonder.


Bankirai kleuren

Bij het verwerken is bankirai tuinhout nog geel tot grijsbruin van kleur. Tijdens het droogproces en onder invloed van zonlicht kleurt het roodbruin. Ik weet niet wat voor bocht dit is, maar geen bangkirai -olie.


En je merkt het verschil ook als het geregend heeft: Echte bangkirai -olie stoot water af, dit spul niet. Wat het wel voor spul is, mag Joost weten. Advies: niet doen, mensen. Ziet u harsuittreding, dan adviseren we eerst dit proces af te wachten.


De kleur laat zich het best beschrijven wanneer vers gezaagd is het kernhout van balau geel tot grijsbruin gekleur soms met een roodachtige tint. In het daglicht verkleurt het in het begin snel tot bruin en daarna nog slechts langzaam tot donkerbruin. Rambo bankirai olie transparant kleurloos 7ml is een transparante verzorgende en beschermende olie speciaal geschikt voor bankirai hout en tropisch hardhout in de tuin.


De transparante olie behoudt het natuurlijke karakter van het hout. We weten dat ze wat grijs worden maar als je ze jaarlijks behandelt zou je de kleur toch nog kunnen behouden heeft de leverancier ons destijds verteld. Nu kunnen we wachten tot de kleur van het bankirai langzaam verweerd en wordt aangetast door het UV licht aangezien het dan vanzelf grijs wordt. Toch willen we dit liever iets sneller al wat kleuren maar wat is verstandig?


Bankirai kleuren

Bij gebruik van bankirai olie wordt de kleur alleen maar intenser en minder snel grijs dus dat is de optie niet. Een bankirai onderhoud: Garandeer een natuurlijke kleur. Een terras in bankirai geeft je tuin een uniek karakter. Maar naar verloop van tijd verliest een terras in bankirai zijn natuurlijke houtkleur en begint je houten terras grijs uit te slaan.


Door de juiste behandeling bekom je opnieuw de juiste kleur. Dat is de kwalitatieve, duurzame bangkiraivariant met een donkergele tot lichtbruine kleur. Bangkirai is een waar begrip als het gaat om hardhoutsoorten. Deze houtsoort staat bekend om de warme, diepe kleur.


Deze hardhoutsoort is door de kleur en duurzaamheid populair en wordt veel buiten toegepast. Ook vlonder kunnen zeer glad worden door aanhechting van algen. Dit is dus qua duurzaamheid juist onder afzelia.


Dus om te voorkomen dat het hout rot moet je niet behandelen. Als het is om esthetische redenen kun je dit wel doen. Dit dan best met een product dat niet schadelijk is voor de dieren.


De hardhoutbeits zorgt er tevens voor dat bijv. Eenvoudig online bestellen bij HORNBACH. Het is in principe deze gewichtsklasse die onder de benaming selangan batu of bangkirai in de handel komt. Shorea laevifolia (Parijs) Endert), maar partijen die alleen uit deze soort bestaan, zijn niet meer leverbaar.


Bestel voordelig en snel Hermadix verf online! Groot assortiment voor een scherpe prijs! Ruw hout neemt meer materiaal op dan glad geschaafd hout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts