woensdag 18 april 2018

Voorstrijk aanbrengen

Nu tijdelijk scherp geprijsd liter voor €595. Direct uit voorraad geleverd. Draag tijdens het aanbrengen van de voorstrijk een veiligheidsbril om te voorkomen dat er spetters in je ogen kunnen komen. Opgedroogde spetters kunnen moeilijk af te wassen zijn. Mocht er toch voorstrijk op je handen komen, kun je dit het beste direct afspoelen onder de kraan.


Hierdoor blijft het beter hechten en krijg je minder kleurverlies.

Extreem poederende en slechte ondergronden meerdere malen behandelen. Een volgende laag steeds aanbrengen voordat de vorige laag droog is. Na droging overschilderen of behangen. Wat is voorstrijk en waarvoor gebruiken wij het leggen wij uit in deze blog.


Een muur voorstrijken en benieuwd hoe je dat het best kunt doen? Breng het product alleen aan op zuigende muren en doe dat gewoon met één laag. Een dubbele laag kan de werking verminderen, waardoor het moeilijker wordt om voor een goede hechting van de muurverf te zorgen.


Voor gebruik goed doorroeren.

Aanbrengen met een stevige kwast, blokwitter of roller. Zeer sterk zuigende ondergronden tweemaal behandelen. Laat de roller goed volzuigen met voorstrijk , breng de roller onder op de muur aan en werk langzaam naar boven. Doe je dit niet dan loopt de voorstijk zo weer langs de muur naar benenden. Maar hoe ga je die voorstrijk aanbrengen ? In deze aflevering zie je ook de handeling van het aanbrengen van voorstrijk op de muur.


Voorstrijk aanbrengen met een roller. Glasweefsel- of glasvliesbehang aanbrengen ? Bekijk dit doe-het-zelf stappenplan van GAMMA en lees hoe je het aanbrengen van glasweefselbehang makkelijker kunt realiseren. Ook kun je bij ons voorstrijk voor behang of voorstrijk voor muurverf vinden. Ga je de voorstrijk aanbrengen draag dan altijd een beschermende bril, deze voorkomt dat er spetters in je ogen terechtkomen. Draag ook altijd handschoenen, zijn de spetters eenmaal droog dan kan het lastig zijn deze te verwijderen.


Bespaar tot wel via kiesproduct. Het is niet altijd nodig om voorstrijk aan te brengen op een muur of plafond. Zijn deze al eerder geschilderd dan kun je met 2x schilderen de muur mooi egaal maken met de door jouw gekozen muurverf. Als je het oppervlak nat maakt en deze kleurt donker dan is voorstrijk een pré.


Het is mogelijk om de voorstrijk te laten mengen in de kleur van de structuurverf. Als ik zou moeten kiezen zou ik voorstrijk met een roller aanbrengen.

Ik heb meerdere keren gehad dat ik, nadat ik voorstrijk met een blokkwast opbracht, toch nog voorstrijk strepen van de blokkwast na het sauzen zag doorschemeren. Met een schuimroller breng je een veel dunnere, egalere laag op. Je kan nu beginnen met het aanbrengen van een beschermlaagje. Een voorstrijkmiddel is zeker nodig bij gipsplaten.


Gips absorbeert makkelijk vloeistoffen, zoals verf. Voordat je het kunt sauzen met verf moet je een beschermlaag aanbrengen , wat voorstrijk genoemd. Alles moet je voorstrijken dit bepaald een groot deel van het eindresultaat.


Daarna 1e laag latex aanbrengen. Door het aanbrengen van de latex verdunt zie je alle stofjes en oneffenheidjes. Deze schuur je weg korrel 1of fijner. Dit is een sneldrogend voorstrijkmiddel voor het vastzetten van poreuze, poederende ondergronden. Dit middel dringt door tot diep in de ondergrond.


Zo voorkom je lelijke verfbladders in de verflaag die je later aanbrengt. Let op: als je voorstrijk fixeermiddel hebt aangebracht , hoef je de muur straks niet meer in de voorstrijk te zetten. Uit voorzorg een voorstrijk voor muurverf toepassen kan zelfs leiden tot problemen. U kunt testen of u voorstrijk moet gebruiken door water op de muur te druppelen.


Verdwijnt het water snel dan is er sprake van een zuigende muur en is het verstandig een voorstrijk te gebruiken voor u de muurverf aanbrengt , zodat deze beter hecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts