vrijdag 13 april 2018

Verven op glas

De Grootste Verfleverancier van Nederland. Bekijk ons Ruime en Voordelige online aanbod! Dé Online Verfleverancier. Wij adviseren en helpen u graag. Neem vrijblijvend contact op!

Wij hebben de Verf die u zoekt. Van Kwasten tot Verfbakjes. Alle benodigheden voor uw klus! Shop nú eenvoudig en snel op beslist. Update je huis met de nieuwste interieurtrends en nieuwe interieurdecoraties.


Kies uit producten vanaf € 295. Net als alle verfsoorten is ook glasverf verkrijgbaar in twee varianten: op water- en op oliebasis. Verven op glas is erg leuk, omdat glas een geweldige ondergrond is, aangezien het oppervlak glad is, prachtig het.

Schilderen op glas kan met verschillende materialen, maar ook met goedkope verf. Er zijn in de handel verschillende materialen te koop om te schilderen op glas. Glasverf, glas en porselein pennen en nog wat ander mogelijkheden.


Je kunt ook met gewone hobbyverf schilderen op glas. Dit is goedkoper en heb je misschien zelfs wel in huis. Aan de buitenzijde is weerbelasting aan de orde, die een negatieve invloed heeft op hechting van verf. Binnen hecht een kwarts muurverf het beste op glas. Wanneer dit esthetisch niet fraai wordt gevonden, is het gebruik van een gewone muurverf een mogelijkheid.


Zeer fijn zand in de muurverf mengen, geeft op glas een betere hechting. Op glas hecht maar weinig verf. Je kan met acryl er wel op verfen, maar dan moet voorzichtig, na zeer goed ontvetten. Vervolgens zal je als die verf droog is nog een fixeerlaag aanbrengen, anders wrijfe je het er gewoon weer af.


Waarom zou je dan glas schilderen. Glas schilderen werd daarentegen vroeger al gedaan (bv. tegen inkijk). Het beste is om een zo mat mogelijke verf te nemen.


Glans en Hoogglans verf bevatten namelijk toevoegingen die gaan ten koste van de hechting. Glasschilderen en glas etsen zijn simpele manieren om prachtige glazen decoratieve of artistieke creaties te maken en oud glaswerk op te pimpen.

Zelfs een fles, een oude glazen vaas of jampotje kan een klein kunstwerkje worden. Zin om zelf aan de slag te gaan met het maken van accessoires? Ga zelf flessen verven en zet vervolgens de bloemen in de flessen.


Kijk voor tips op vtwonen. Op het zwembad hebben wij het idee gehad om het stookhok eens op te vrolijke met vrolijke schilderingen. Namelijk het schilderen op glas. Met welke verf kan dat het makkelijkste?


Moet er een ondergrond onder? Het liefste zouden we het met de betonverf doen die we gebruiken voor de muren, maar is dat. Transformeer je Keuken met onze grote selectie aan accessoires. Boek het OP, Chaweng Beach. Toch is Glas verven één van de vele toepassingsmogelijkheden met Annie Sloan verf.


Bij het verven van glas zijn eigenlijk de stappen die je moet ondernemen niet anders dan bij het verven van meubels. Ontvetten, tweemaal dun verven en waxen. Wij raden het absoluut aan. De keuze voor de juiste verf hangt af van zeer veel factoren.


Als je gaat schilderen, moet je proberen zo weinig mogelijk spetters achter te laten. Het kan ook gebeuren omdat je te veel verf aan je kwast, of roller hebt. Wanneer het hard waait kunnen er ook spetters op het glas komen. Hieraan kun je echter niets aan doen. Deon wilde graag een slang op zijn glas.


Ik heb besloten om het toch met een kwastje te tekenen en dan kon hij het daarna inkleuren en de rest van zijn glas versieren. Nadat ik de slang had getekend hebben we eerst nog een uurtje gewacht totdat de verf droog was, daarna kon Deon zich uitleven. Deze handleiding is bedoeld om u voldoende achtergrondinformatie te geven.


De belangrijkste overwegingen zetten we even op een rijtje. De uiteindelijke keuze maakt u zelf. Om mooie voorraadpotjes te maken kun je met schoolbordverf een ‘etiket’ op het glas verven.


Laat de potjes na het verven uiteraard even drogen. Op deze zwarte verf kan je met lichtgekleurd krijt gemakkelijk schrijven wat voor krui thee of plantje in het potje zit. Ik zou glas zwart moeten verven.


Vermoed dat je dat niet met elk soort verf kan. Maar geen idee met welke verf. Iemand enig idee welke daarvoor te gebruiken ? Op een raam tamponneer je.


Tamponneren is een techniek waarbij de verf met een kwast al stotend wordt opgebracht. Wanneer je echt gaat schilderen op ramen dan bladdert de verf makkelijk af. Bovendien krijg je dan een veegeffect en van binnen (laagje over laagje) kan dat er nog wel leuk uit zien maar van buiten gezien is het geen gezicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts