dinsdag 26 april 2016

Trespa platen verven

In verschillende kleuren leverbaar. Neem dan contact met ons op. De bestelling wordt stevig ingepakt en snel bezorgd. Plastics Nederland levert en bewerkt kunststof halffabrikaten en is met ruim.


De Grootste Verfleverancier van Nederland. Bekijk ons Ruime en Voordelige online aanbod!

HPL platen van andere fabrikanten die na verloop van tijd zijn verkleurd kun je prima schilderen. Trespa in vele kleuren leverbaar. Je hoeft de platen dus niet te verven , puur gezien vanuit de beschermende werking van verf. Natuurlijk kan het zijn dat je graag een bepaalde kleur plaat wilt hebben, omdat het nu eenmaal goed bij je huis past. Hierdoor is een goede combinatie met andere bouwdelen en de beschikbare verf in dezelfde RAL-kleur gewaarborgd.


Tegenwoordig is trespa in verschillende kleuren en kunnen op maat gezaagd worden. Het aanbrengen van deze trespa platen geschiedt meestal door een vakman, als je een beetje handig bent kun je het ook zelf. WAAROM ZOU JE TRESPA VERVEN ? In principe is dit niet nodig.

Daar bedoel ik mee dat trespa totaal niet verkleurd en dus UV bestendig zijn. Vervolgens kun je de platen opschuren, waarbij je het beste schuurpapier met korrel kunt gebruiken. Maak de platen stofvrij, ontvet de platen nogmaals en dan kun je de platen schilderen met verf naar keuze. Soms hebben de platen twee lagen verf nodig, maar dit is niet altijd het geval. Bij het schilderen van hard plaatmateriaal, zoals trespa , kan het beste als eerste een laag epoxyprimer worden aangebracht.


Deze is het meest geschikt, omdat deze simpelweg het beste hecht op dichte en gladde ondergronden. Hard plaatmateriaal laat zich moeilijk schuren. De preciese behandeling hangt af van het merk en ouderdom van de platen.


Oudere platen hebben veelal een melamine coating, nieuwere platen een coating op basis van urethaan acrylaat. Je kunt trespa met melamine coating overschilderen door eerst een goede grondering voor harde kunststoffen toe te passen. Door de homogene opbouw van het materiaal is het mogelijk om zowel de zijkanten als het oppervlak te bewerken. Eencomponent verven op basis van alkyd of acrylaat hechten in de praktijk veelal minder goed. En ook verfproducten met een agressief oplosmiddel zoals de rapid-, express- en multiprimers hechten meestal onvoldoende.


Berken of ecoplex HPL voor de beste prijs! Shop nú eenvoudig en snel op beslist. Houthandelonline heeft een breed assortiment aan trespa in verschillende kleuren. Voer op onze webshop de gewenste maten in.


Wil je een klus voordelig uitbesteden?

Op mijn website kun je VRIJBLIJVEND offertes vergelijken van schilders, stucadoors of nieuwe kozijnen. Amarol van Sigma of Elastogeen van Tollens. Op siliconen hecht in principe geen verf , zodat er anti-siliconen aan de verf toegevoegd zal moeten worden om geen dekkings- en hechtingsproblemen te krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts