woensdag 30 maart 2016

Hardhout beschermen

Afhankelijk van de duurzaamheid van het hout vergrijst elke houtsoort door aanraking met water en zonlicht. Met name buitenshuis gaat dit proces zeer snel. Op deze afbeelding is goed te zien dat dit proces erg snel gaat. Denk er dus goed om bij het werken met onbehandeld hout dat u het hout zeer snel beschermd. Naast beits kun je hout beschermen door het te ‘kwasten’ met olie.


In principe kun je olie gebruiken voor de meeste houtsoorten.

Je moet er echter wel rekening mee houden dat olie minder diep in de poriën van hardhout trekt dan in die van zachtere houtsoorten, zoals vuren en grenen. Meestal is dat hout vooraf geïmpregneerd waardoor het beter tegen allerlei weersomstandigheden kan. Maar dan nog moet het regelmatig van een beschermlaagje worden voorzien.


Voor een zo effectief mogelijk onderhoud van hardhouten (tuin-)meubelen, vlonders, plantenbakken, carports en dergelijke dient daarom gebruik gemaakt te worden van olie die speciaal ontwikkeld is voor toepassing op hardhout. Hout behandelen voor buiten - Behandel uw hout buiten met één van de producten van GRIPWOOD. Minimaal jaar klaar met onderhoud.


Als specialist in hardhout zijn wij een unieke partner voor uiteenlopende opdrachtgevers. Wij importeren, bewerken en verkopen hardhout met een duidelijk ideaal: een wereld waarin gebouwd wordt met hout wat zowel economisch, ecologisch als sociaal verantwoord is. Hardhout voor een mooiere wereld.

HG hardhout vernieuwer onderhoudt en beschermt hardhouten tuinmeubilair. Het verdiept de kleur en zorgt zo voor de mooie en natuurlijke uitstraling van de tuinmeubelen. Hierdoor wordt hardhout na verloop van tijd grauw.


Bescherming voor hardhout buiten. Houtolie is evenals beits een vloeistof die ontwikkeld is om tuinhout optimaal te beschermen. De olie dringt (zeker bij de zachtere houtsoorten) diep door in het hout, voedt en beschermd het van binnenuit.


Volg deze stappen om houten tuinpalen te beschermen tegen houtrot. Bijvoorbeeld voor het hout voor de schuttingpalen, de pergola, de schommel. Dit beschermingsmiddel zorgt ervoor dat de tafel klaar is voor alle weersomstandigheden!


Met de eenvoudige instructies in onze handleiding kun je hout aan en rondom je huis beter beschermen , zodat het langer meegaat. Gebruik deze beschermer in combinatie met een spons om tot een perfect resultaat te komen! Gelukkig zijn er methoden om degradatie zo lang mogelijk uit te stellen. Hout beschermen tegen vocht, op deze pagina geven we een aantal praktische tips. Olie lijkt het meest milieuvriendelijk, dus dat kies ik.


Maar werkt olie ook lekker en beschermt het mijn meubelen tegen weer en wind? Tuinmeubelen kun je behandelen met lak, beits of olie. Lak vormt een laagje over het hout.


Daardoor is het hout beter beschermd , maar de lak kan ook barsten of brokkelen en dat ziet er niet uit.

Wij zijn bezig een stalletje te bouwen voor onze shetlandpony. Nu hebben we enkele hardhouten palen die we de grond in willen slaan om vervolgens daar tegen aan de wanden te schroeven voor de stal. De wanden bestaan uit geimpregneerd rabat hout, maar de palen zijn onbehandeld. Als je onbehandeld wilt beschermen , kunt u het hout behandelen met houtolie, lak, beits of wax.


In ons overzicht van de behandelingen tonen wij de verschillen met de voor en nadelen. En dan kunt u zelf bepalen hoe uw hout het mooiste uit de verf komt. Ook hout in de vorm van meubelplaten ‘leeft’ als het niet behandeld is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts