donderdag 17 maart 2016

Hardhouten schutting behandelen

Groot aanbod tuinartikelen online! Bespaar tot wel via kiesproduct. Niets is echter minder waar dus lees op deze pagina hoe u met weinig werk uw schuttingen en dergelijke kunt behandelen en onderhouden. Populaire houtsoort voor tuinhuisjes, schuttingen en overkappingen.


Bovenstaande houtsoorten worden dus in de open lucht gebruikt zonder enige bescherming tegen het weer. Methodes om hout te behandelen.

De schutting is nieuw, moet ik het beschermen? In principe hoef je een schutting die nieuw is niet speciaal te beschermen. Zeker als je er veel beplanting (zoals klimop) tegen aan laat groeien, hoef je de schutting niet te behandelen met een beits. Is je schutting van hardhout ? Door je schutting te beitsen zorg je ervoor dat je houten schutting nog jaren meegaat.


Geïmpregneerde schutting behandelen. Het beitsen van je schutting is geen ingewikkelde klus, maar het vergt wel een goede voorbereiding. Zo moet je je schutting eerst schoonmaken, ontvetten en schuren.


Gaat u de hardhout schutting zelf bewerken?

Behandel na het zagen de planken met wax (gesmoten kaarsvet). De koppen van onze hardhout planken zijn standaard behandeld met wax. Wilt u voorkomen dat uw hardhouten schutting vergrijst, dan kunt u uw tuinscherm behandelen met bankirai olie. De bangkirai olie zorgt er tevens voor dat de houttekening beter zichtbaar is. Wilt u een onderhoudsvrije schutting bouwen met hardhouten schuttingplanken?


Ben je op zoek naar een milieuvriendelijke schutting in hout, dan zijn tuinschermen uit Europees hardhout een prima keuze. Denk hierbij aan kastanje, eik en beuk. Tuinschermen in Europees hardhout gaan zo’n à jaar mee en zijn bijzonder sterk. Ze kunnen ook behandeld worden met beits of vernis om de levensduur te versterken.


Bankirai schoonmaken kan een vervelende en tijdrovende klus zijn als je niet precies weet wat de mogelijkheden zijn voor het schoonmaken en behandelen. Maak uw hardhouten schutting helemaal af met een bijpassende hardhouten tuindeur. Wilt u de originele kleur behouden? Dan raden wij aan de planken van dit tuinscherm te behandelen met bankirai olie.


Hardhout vergrijst door weersinvloeden. Tuinscherm Naarden kan ook besteld worden in combinatie met betonpalen én inclusief plaatsing. Het voordeel van deze olie is ook dat de houttekening van de planken beter zichtbaar is, wat een mooi natuurlijk effect heeft.


Als u de hardhouten schutting niet behandelt met olie, zal het hout vergrijzen. Zachte houtsoorten moeten behandeld worden met chemische middelen.

Deze milieu onvriendelijke behandeling zorgt ervoor dat het hout langer mee gaat. De eerste komende jaar hoeft u niet naar uw hardhouten tuinscherm of schutting om te kijken. Schuttingen en tuinschermen in hardhout. Al is dat laatste misschien niet direct wat er bij je opkomst als je aan hardhout denkt. Er is namelijk nogal wat publiciteit voor de illegale kap van tropisch hout.


Tropisch hardhouten balken zijn eenvoudig met een grondboor te plaatsen, en hardhouten schuttingen kunnen eenvoudig met klipjes bevestigd worden aan de paal of balken van hardhout. Het mooiste bouw resultaat krijgt u als u een geschaafde tropisch hardhouten tuinpaal gebruikt in combinatie met een hardhouten schutting. Voordelen hardhouten schutting. Een hardhouten schutting ziet er niet alleen strak uit, deze schutting gaan ook zeer lang mee.


Veel van deze schuttingen zijn voorzien van reliëf schuttingplanken en zijn netjes afgewerkt. Bankirai hardhout wordt voornamelijk vanuit Indonesië en Maleisië aangevoerd. Bankirai is een hele sterke hardhout soort die ongeveer jaar meegaat. Het hout is goed bestand tegen schimmels en aantasting door insecten, waardoor het ook heel geschikt is als plank voor houten terrassen. Ook hierbij kunt u de vergrijzing tegengaan door het hout te behandelen.


Bovendien is hardhout duurzamer en gaat het tot jaar mee. Net als bij de andere houtsoorten zullen hardhouten rabatdelen ook op den duur gaan vergrijzen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts