donderdag 12 juli 2018

Hout onderhoud

Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd. Bereken wat jouw houten kozijn kost. Over Ons Pagina - Kozijnshop. Binnen werkdagen geleverd!


Het complete vacature-aanbod in de bouw vind je op Bouwvacatures.

De plaats voor alle onderhoudsartikelen voor uw vloer. Wij zijn een initiatief van BRN-Parket, een gespecialiseert legbedrijf waarmee wij veel samenwerken voor advies. De specialist op het gebied van hout onderhoud. Goed hout onderhoud zorgt ervoor dat uw meubelen langer mee gaan.


Hoewel een olie-afwerking hout de langste levensduur geeft heeft ook een olielaag onderhoud nodig om het hout in gezonde en mooie staat te houden. Hout is een 1 natuurproduct en zal reageren op de omgeving. Invloed van zonlicht zal de houtsoort doen verkleuren.


Probeer dit zoveel mogelijk te voorkomen.

Hout wordt ingedeeld in verschillende klasse, waarbij hardhoutsoort Meranti – zoals door ons veelal toegepast – komt uit de hogere klasse en bij juist onderhoud zo’n tot jaar meegaat. Houtsoorten als grenen of vuren komen uit een lagere klasse en gaan zo’n tot jaar mee. Mangohout heeft weinig onderhoud nodig. Slechts een keer per jaar licht inwrijven met bijenwas, dit houdt het hout mooi en de nerf levendig. Het is hard en het laat zich makkelijk bewerken.


Door deze veelzijdigheid is hout het meest verwerkte product in meubelen. Verschillen in kleur, tekening en structuur geven hout karakter. Ook noesten en kleine haarscheurtjes dragen daar toe bij. De meubels bij Old Inn Wonen die zijn vervaardigd uit mango hout zijn altijd gelakt, mits anders vermeld bij het product.


Het onderhoud van uw gelakte mango houten meubel is dan ook erg gemakkelijk, een vochtige doek is genoeg om het oppervlak schoon te houden. Behandeling van het hout met meubellak accentueert de nerfstructuur en geeft het meubel een rijkere uitstraling. Wij raden u daarom aan voor normaal onderhoud van uw meubel een kleurloze lijnzaadolie te gebruiken. Er zijn verschillende manieren om hout te behandelen. Op deze pagina geven wij de meest voorkomende alternatieven van onbehandeld hout en de meest voorkomende methodes om hout te behandelen.


Wat gebeurt er met onbehandeld hout ? Vind telefoonnummers, adressen en postcodes van duizenden bedrijven en personen. ONDERHOUD MASSIEF HOUTMassief geölied hout is een duurzaam en hoogwaardig natuurproduct dat ‘leeft’ en aldus een heel bijzonder onderhoud vereist.

Algemene informatie hout onderhoud. In alle delen van de wereld worden dan ook meubelen vervaardigd van hout. Om hout zo lang mogelijk mooi en in topconditie te houden is het belangrijk dat er hout onderhoud gedaan word.


Bij hout onderhoud is van belang om te weten met wat voor soort hout u te maken heeft. Heeft u hout dat al vergrijsd is, dan kunt u het Douglas hout behandelen en opfrissen met Remmers Hout ontgrijzer. Dit reinigingsmiddel zorgt ervoor dat het hout de grijze kleur kwijtraakt.


Het is wel belangrijk om voor goed Douglas hout onderhoud , daarna ook weer een beits of lazuur te gebruiken, zodat de opgefriste kleur ook behouden blijft. Het hout is gewend aan een klimaat met hogere vochtigheid als in Europa, waardoor het hout wat extra onderhoud en bescherming nodig heeft. Onderhoud voor hardhouten tuinmeubelen. De soft touch lak is een beschermende laklaag die geschikt is voor eikenhout, notenhout en beukenhout.


Nadat het hout is voorzien van een soft touch lak blijft het hout zijn natuurlijke matte uitstraling behouden en ook de nerf van het hout blijft zichtbaar én voelbaar. Daarna kun je het hout behandelen met de Care 102. Het hout zal dan de kleur die het heeft behouden, maar het vocht zal vanaf dat moment niet meer in het hout kunnen trekken. Het is voor de levensduur van het hout niet de allerbeste oplossing, maar toch wel een mooi compromis. Let erop dat de onderzetters die u gebruikt van kurk zijn ontdaan aan de onderzijde.


Kurk kan namelijk blijven plakken op het houten oppervlak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts