maandag 30 juli 2018

Gordijnen plooien uitleg

Bestel online of boek onze service! Of bezoek één van onze winkels. Vraag uw Gratis Kleurstalen aan. De gratis kleurstalen zijn met 1-werkdagen bij u thuis!


Altijd een verrassend aanbod meubels en accessoires.

Bezorging waar en wanneer je wilt. Er zijn verschillende ophangmethodes. Gordijnen advies, uitleg plooien. Zoals u ziet valt het rechter gordijn mooier in de plooi , maar.


Soorten plooien voor gordijnen Enkele plooi. Vooral geschikt voor zwaardere stoffen, Of voor gordijnen die niet langer zijn van 2cm. Voor gordijnen met een enkele plooi heb je acht keer de raillengte nodig.

Dubbele plooi oftewel de vlinderplooi. Dit is de populairste plooi , omdat de meeste gordijnen hier erg mooi mee vallen. Afgebeeld zijn de 1-2-3-en plooi. Voor alle typen het duplohaakje gebruiken.


Enkele Kies je voor een enkele plooi dan kies je voor een minimale plooivorming voor het raam en daarmee voor het kleinste pakket aan de zijkant als de gordijnen geopend zijn. Een dubbele plooi ook wel vlinderplooi genoem kan gebruikt worden voor ieder type gordijnstof. We maken ook embrasses in dezelfde stof als je gordijnen.


Stap 2: Kies je maakwijze. Je kunt kiezen uit verschillende plooien om te zorgen dat je gordijnen precies vallen zoals jij dat wilt. De gordijnen plooien Leg het gordijn uit op een schone ondergrond en bepaal de breedte van het gordijn. Voor het mooiste resultaat houd je het bij de gewenste breedte bijbehorende aantal plooien aan.


Het schema (zie foto) geeft aan hoeveel plooiband lussen iedere plooi bevat en welke afstand je tussen de plooien onderling moet aanhouden. Eindelijk de juiste stof gevonden maar dan. Welke plooi kies ik voor mijn gordijn ? Eindelijk heb je een gordijnstof gevonden die precies past in je huis maar dan moet je nog beslissen hoe het gordijn gemaakt gaat worden.


Naast de veel gebruikte enkele en dubbel plooi zijn er ook nog een aantal andere mogelijkheden.

ENKELE PLOOI Kiest u voor een overgordijn met een enkele plooi dan bedraagt de vloeite 8. Er wordt dus meter overgordijnstof gebruikt om een meter gordijn te fabriceren met een enkele plooi. In een meter gordijn zitten verstelbare haken van (75)mm. De tussenliggende afstand tussen deze haken bedraagt 10cm. Heb je een mooie stof gevonden of wil je zelf de gordijnen gaan naaien, dan vind je bij deze site handige stap voor stap aanwijzingen (tips) voor overgordijnen, blinds en ringgordijnen.


Ik heb in het verleden wel wat gordijnen niet al te netjes opgehangen dus ik ben hier heel blij mee en jullie? Bekijk het gehele assortiment gordijnen. Grootste keus uit meubels, woonaccessoires en deko uit meer als honderd shops! Alle maten en kleuren vind je eenvoudig en snel op beslist.


Een gordijn met ze plooi geeft een relatief dun pakket aan de zijkant als de gordijnen geopend zijn. Deze plooi wordt veel gekozen bij gordijnen voor kinderkamers die relatief kort hangen en bij ramen waarbij maar weinig ruimte aan de zijkant is om het pakket te plaatsen. Driedubbele plooien – kunnen worden gebruikt in ieder type gordijnstof, maar zijn het mooiste bij dunne gordijnstoffen, vitrages en inbetween- gordijnen. Reken bij deze plooi op ongeveer 50-meter per meter gordijnrails.


Stolpplooien of platte plooien – worden vooral gebruikt bij vitrages en inbetween- gordijnen , die niet worden geopend. De plooien in gordijnen zijn zo’n detail waar je niet bij stilstaat, maar die wel van grote invloed zijn op hoe de gordijnen hangen en wat voor sfeer het brengt in de ruimte. En wie eens gordijnen heeft aangeschaft weet dat deze vraag altijd gesteld wordt: wat voor gordijnplooi wil je? De enkele plooi wordt vaak gekozen bij gordijnen die een maximale hoogte hebben van 180cm.


Tot deze hoogte zijn de plooien helemaal zichtbaar tot aan de onderzijde van het gordijn. Ons advies is wanneer uw gordijnen hoger zijn dan 1centimeter dan te kiezen voor een dubbele of zelfs een tripple plooi. De ronde kant moet je in het tunneltje steken die bij elke plooi , precies achter het stiksel zit. Er moet een haak per cm.


Ik heb wel een fototoestel, maar ik ga geen gordijnen afhalen om te fotograferen. Ik hoop dat het je zo lukt. Ik heb zelf de gordijnen gemaakt voor mijn boekenmuur. Heb hiervoor een rand gekocht met van die lussen waar je die haakjes erin kan doen.


Opmeten gordijnen met ingeslagen ringen aan een gordijnroede. De hoogte meet u vanaf de vloer tot bovenzijde van de gordijnroede. Transformeer je Huis met onze grote selectie aan accessoires.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts