donderdag 12 juli 2018

Krijtverf met roller

Kies uit producten vanaf € 395. Laat je inspireren door ons grote aanbod Metz. Jij bepaalt hoe je betaalt! Vandaag bestel morgen in huis. Ervaar het gemak van Wehkamp.


Tip: Meer over voorbehandelen, reparaties en alle verschillende ondergronden kun je vinden op de pagina meubels verven met krijtverf.

Hoe breng je krijtverf aan? Hoe kun je krijtverf het beste aanbrengen? Met een kwast of met een roller ? Er zijn meerdere manieren om krijtverf aan te brengen.


Ben je van plan een tafeltje of kast met krijtverf te verven? Bekijk dan zeker ook onze tips over het schilderen van meubels. Welk verfgereedschap heb ik nodig?


Voor krijtverf gebruik je hetzelfde verfgereedschap als voor gewone muurverf.

Hierbij heb je de keuze uit een muurverfset met ruwe roller of fijne roller. Kun je krijtverf aanbrengen met een roller ? Dat kan, en vooral voor grote oppervlakken zoals muren is dat ook erg handig. Het bestaat voor een groot deel uit (verrassing) krijt, wat het een goed afdekkend vermogen geeft zonder af te stikken. Het aanbrengen van de verf op de muur zal voor een mat en egaal effect zorgen. Het proces van het beschilderen van de muur met krijtverf is net als het gebruiken van een standaardverf.


Krijtverf wordt door veel mensen onterecht verward met kalkverf. Als ze met een roller wordt aangebracht, wordt ze vaak een beetje verdund. Je kunt de verf ook aanbrengen met een roller. Hiermee zal er geen streperig effect ontstaan. Het is ook mogelijk om met een roller de verf vlot aan te brengen en te verdelen en daarna nog na te strijken met een kwast.


Op deze manier voorkom je het “sinaasappel effect” en kun je toch nog een streperig effect creëren. Verf hecht het beste op een schoon oppervlak. Maak de kast daarom goed schoon met warm water met daarin Histor Ontvetter. Eventuele gaatjes en scheuren kun je opvullen met een vulmiddel. Schuur de kast: is de kast onbehandeld dan is schuren niet nodig en kun je de krijtverf direct aanbrengen.


Meubels verven met een roller. Een van die hulpmiddelen is een roller.

Een roller alleen is niet voldoende. Je moet dit combineren met een kwast. Helaas zijn er nu allemaal strepen zichtbaar: daar waar de zijkant van de roller eindigt en waar ik overga op het volgende stuk. De roller loopt wel rond aan beide kanten) Iemand een tip hoe ik die strepen kan verkomen?


Of komt het automatisch goed als er meer lagen verf opzit? Belangrijk bij het opbrengen van de verf met een schuimroller is dat er niet teveel kracht op de roller gezet wordt. Als je dit doet, druk je de lucht die in de roller zit in de verf. Wil je dit niet, dan kun je beter met een roller gaan werken.


Als je met een kwast gaat verven, heb je meestal voldoende aan lagen krijtverf voor een dekken meubel. Als je verf aanbrengt met een roller , dan breng je de verf dunner aan dan met een kwast maar je zult geen hele duidelijk strepen zien van het verven. Voor een authentiek effect gebruiken wij graag een kwast. Maar als je de voorkeur geeft aan een roller (bijvoorbeeld op een groot oppervlak) dan kan dat ook. Werken met krijtverf is eenvoudig, prettig en droogt snel.


De verf is op waterbasis en dus verdunbaar met water. Het kan over latex worden aangebracht. Je kan het met een roller aanbrengen of met de kwast. Welke roller is geschikt voor muurverf? Het ligt eraan welk resultaat je wilt bereiken op je muur.


Als je graag een glad en strak resultaat wilt, dan adviseren we een vachtroller met een zogenaamde korte pool. Onze schilders nemen bij het aanbrengen van muurverf voor een glad resultaat altijd de ProGold Ultra Finsh muurverf roller. Nee, krijtverf is een soort muurverf, maar dan matter.


Hoe kan ik krijtverf een extra beschermlaag geven, bijvoorbeeld op de wand in de keuken of op een meubelstuk? Of werk het af met een transparante kwaliteitsboenwas. Breng voldoende laagdikte aan en verdeel deze goed. Gebruik de Amazona Ecofinish, een ultra matte vernis. Strijk niet te lang met je kwast of roller in dezelfde laag of richting.


Voorkom overlapping Overlap ontstaat als een deel dat je net hebt geschilderd al begint te drogen voordat je het volgende deel gaat schilderen. Ik ben bezig met een kastje op te pimpen, en als ik het met een kwast doe krijg ik erge strepen. Heb me kastje eerst goed geschuurd daarna grondverf en nu met de Deco verf van de Action. Licensed to by AdRev for.


Twee kleuren krijtverf doorschuren. Kan kalkverf met een gewone blokkwast aangebracht worden? Echter met een originele kalkkwast met 1 Chinese varkensharen en lange haren krijgt men meer structuur in de verf en een mooier effect.


Ook kan er gekozen worden voor een spons of doek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts